Cégvezető

Cégvezetésről, vezetési módszerekről százával jelennek meg a könyvek, sajnos azonban éppen a cégvezetőknek nincs idejük elolvasni és a gyakorlatba ültetni őket. Nemzetközi vezetési tanácsadóként az a dolgom, hogy ezt megtegyem. Röviden és célratörően, mert a gyakorló üzletembernek erre van ideje és szüksége. A Cégvezető Blog tíz év, két kontinens és vagy száz nemzetközi cég személyes tapasztalatát sűríti gyakorlati tanácsokká.

Friss topikok

Linkblog

Az ellenvélemény okozta stressz

2011.03.01. 08:19 Holch Gábor

Az üzleti világ energiájának, versenyszellemének egyik garanciája az erős egyéniségek és az egymással ütköző érdekek, vélemények egyidejű jelenléte. Aki azonban kész kiállni a véleménye mellett, abban az ellenvélemény orvosilag mérhető stresszreakciókat vált ki, mely a hatékonyság rovására mehet.
 
Az ellenvélemény okozta enyhe stressz fizikai jelei között megtaláljuk a gyomoridegességet és az állkapocs, nyak és hát izmainak megfeszülését. Érdemes ezekre, valamint az ideges feszengésre, lábrázásra felfigyelni magunkon és másokon is. Fontosabb azonban, hogy aki nagyon nem ért egyet azzal, amit hall, könnyen elkalandozik és fejben belső monológot folytat amíg tárgyaló partnere beszél. Nyilvánvaló, hogy ezzel sok fontos közlendőt elszalaszthat az illető, nem beszélve a tárgyaló fél megfigyelésének elmulasztásáról. Stressz hatása alatt döntéseink sem olyan megbízhatóak, mint nyugodt állapotban.
 
A legjobb megoldás ilyenkor az, ha a úrrá leszünk ellenérzésünkön és még alaposabban figyelünk a beszélő minden rezdülésére. Ne csak azt fogadjuk be, hogy az illető mit mond, hanem próbáljuk indítékait is minél mélyebben megérteni. Képzeljük magunkat az illető bőrébe! Fordítsunk különös figyelmet a beszélő testbeszédére! Ezzel nemcsak a stresszt okozó ellenérzést oldjuk fel, hanem képessé tesszük magunkat arra is, hogy tárgyaló felünk álláspontjának megfelelő választ adjunk, megoldással szolgáljunk.
 
A Cégvezető Blog rövid és célratörő. Ha viszont érdekelne az adott téma bővebb kifejtése, ezt kérlek jelezd a hozzászólás ablakban!

A kért témákat részletesen is bemutatom tanácsadói projektjeimből vett példákkal és részletes gyakorlati útmutatásokkal. Tapasztalataim többségét a Campanile Business Consulting tanácsadó cég vezetőjeként szereztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://vezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr492689002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása