Cégvezető

Cégvezetésről, vezetési módszerekről százával jelennek meg a könyvek, sajnos azonban éppen a cégvezetőknek nincs idejük elolvasni és a gyakorlatba ültetni őket. Nemzetközi vezetési tanácsadóként az a dolgom, hogy ezt megtegyem. Röviden és célratörően, mert a gyakorló üzletembernek erre van ideje és szüksége. A Cégvezető Blog tíz év, két kontinens és vagy száz nemzetközi cég személyes tapasztalatát sűríti gyakorlati tanácsokká.

Friss topikok

Linkblog

Laptop, mobil és egyéb kütyük a meetingeken

2011.02.27. 08:55 Holch Gábor

Tanácsadói munkám során sok olyan meetingnek voltam tanúja, ahol a résztvevők fizikailag jelen voltak, közben azonban figyelmüket lekötötte laptopjuk vagy mobiltelefonjuk.

A rendelkezésre álló kütyük sora egyre nő, hiszen az okostelefon mögé már az iPad és sok más is felsorakozott. A megbeszélés hatékonysága szempontjából ezek konkurenciát jelentenek a ténylegesen eszmecserét folytatók számára. Meg lehet próbálkozni az elektronikai eszközök kiiktatásával, ezekre azonban gyakran valóban szükség van, és felnőtt embereket nem lehet tárgyaik elvételével fegyelmezni.

Vezetőként ne feledjük, hogy a meetingünkön netezgető vagy SMS-ező munkatársak a megbeszélés módszertanának ékesszóló kritikái. Ha sokan vannak, kérdezzük meg magunkat vagy őket:

  • Vajon mindenki számára nyilvánvaló-e meetingünk célja?
  • A cél mindenki számára fontos és megvalósítható-e?
  • Mindenkivel közöltük-e, milyen hosszú lesz a meeting, és ezt be is fogjuk-e tartani?
  • A megbeszélés szóvivője legfeljebb az idő ötven százalékában beszél-e?
  • A döntéseket a résztvevők többségének aktív részvételével hozzuk-e meg?

Ha a fenti öt kérdésből akár egyre is nemleges a válasz, kollégáink oda nem figyelésének oka a meeting szervezésében keresendő. Orvosolásához az adott kérdésnek megfelelő módszert kell kialakítani megbeszéléseink előkészítésekor.

A Cégvezető Blog rövid és célratörő. Ha viszont érdekelne az adott téma bővebb kifejtése, ezt kérlek jelezd a hozzászólás ablakban!

A kért témákat részletesen is bemutatom tanácsadói projektjeimből vett példákkal és részletes gyakorlati útmutatásokkal. Tapasztalataim többségét a Campanile Business Consulting tanácsadó cég vezetőjeként szereztem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr232688997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása