Cégvezető

Cégvezetésről, vezetési módszerekről százával jelennek meg a könyvek, sajnos azonban éppen a cégvezetőknek nincs idejük elolvasni és a gyakorlatba ültetni őket. Nemzetközi vezetési tanácsadóként az a dolgom, hogy ezt megtegyem. Röviden és célratörően, mert a gyakorló üzletembernek erre van ideje és szüksége. A Cégvezető Blog tíz év, két kontinens és vagy száz nemzetközi cég személyes tapasztalatát sűríti gyakorlati tanácsokká.

Friss topikok

Linkblog

Delegálás: A feladatok kiosztásának szintjei

2011.01.27. 05:49 Holch Gábor

A feladatok kiosztása, más néven delegálás a vezetői munka kritikus eleme. Általában domináns személyiségek kerülnek vezetői munkakörbe, akik vonakodnak megosztani a rájuk ruházott felelősséget. Aki azonban mindent ellenőrzése alatt akar tartani, elaprózza a figyelmét és éppen a vezetői munka stratégiai részére nem marad ideje: azt pedig nem lehet másra kiosztani!

Vezetőként a nagyobb tapasztalattal rendelkező beosztottaknak érdemes célokat és felelősséget delegálni, és kevéssé beleszólni a folyamatba. Ha munkájuk meghozza a kívánt eredményt, módszereiket hadd válasszák meg szabadon!

Kevesebb tapasztalattal rendelkezőknek inkább osszunk ki részletes feladatokat és ellenőrizzük a fontosabb részeredményeket, úgynevezett mérföldköveket (milestones). Érdemes arra is odafigyelni, jól osztja-e be idejét a munkatárs, például az idő felénél a feladat felével is elkészült-e.

Magas szintű delegálás: A beosztottnak célt és felelősséget adok ki. Csak akkor avatkozom be, ha a feladatot nem végezte el időre és megfelelő minőségben.

Közepes szintű delegálás: A beosztottnak célt és felelősséget adok ki. A feladatot saját módszereivel végzi, de a módszerről és az eredményről részletes beszámolót kérek.

Alacsony szintű delegálás: A beosztottnak részfeladatokat osztok ki. A feladatokat egyenként ellenőrzöm, a végső célért én vagyok felelős.

A Cégvezető Blog rövid és célratörő. Ha viszont érdekelne az adott téma bővebb kifejtése, ezt kérlek jelezd a hozzászólás ablakban!

A kért témákat részletesen is bemutatom tanácsadói projektjeimből vett példákkal és részletes gyakorlati útmutatásokkal.

Tapasztalataim többségét a Campanile Business Consulting tanácsadó cég vezetőjeként szereztem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr282606230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása