Cégvezető

Cégvezetésről, vezetési módszerekről százával jelennek meg a könyvek, sajnos azonban éppen a cégvezetőknek nincs idejük elolvasni és a gyakorlatba ültetni őket. Nemzetközi vezetési tanácsadóként az a dolgom, hogy ezt megtegyem. Röviden és célratörően, mert a gyakorló üzletembernek erre van ideje és szüksége. A Cégvezető Blog tíz év, két kontinens és vagy száz nemzetközi cég személyes tapasztalatát sűríti gyakorlati tanácsokká.

Friss topikok

Linkblog

Az egyik csapat ígér, a másik betartja?

2011.01.31. 08:14 Holch Gábor

Számos cégnél tapasztaltam állandó feszültséget az értékesítést végző és a termék vagy szolgáltatás minőségéért felelős osztály vagy csapat között.

Az értékesítők feladata forgalmat hozni, minél több ügyfelet szerezni. Ígéreteiket betartani azonban rendszerint az értékesítést követő feladatokkal megbízott csapatnak vagy csapatoknak kell. A kialakult huzavona a cég egészének rovására mehet, az értékesítők és a termék felelősei pedig kölcsönösen egymást vádolják majd a kudarcért.

Vezetőként ne feledjük, mennyivel könnyebb megtartani egy meglévő ügyfelet, mint megszerezni egy újat! (Egyesek szakértők szerint legalább ötször annyiba kerül az új ügyfél, mint a visszatérő.) Ennek módja pedig az, ha a cég képes ígéreteit betartani.

Az értékesítő csapattal dolgozzunk azon, hogy jobban megismerjék a termék adta lehetőségeket és annak piaci előnyeit és esetleges gyengeségeit is (!). A termékért felelős csapattal pedig azon, hogy az értékesítők segítségével mind több visszajelzést kapjanak a termékről a felhasználóktól vagy viszonteladóktól.

A Cégvezető Blog rövid és célratörő. Ha viszont érdekelne az adott téma bővebb kifejtése, ezt kérlek jelezd a hozzászólás ablakban!

A kért témákat részletesen is bemutatom tanácsadói projektjeimből vett példákkal és részletes gyakorlati útmutatásokkal.

Tapasztalataim többségét a Campanile Business Consulting tanácsadó cég vezetőjeként szereztem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr812617152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása