Cégvezető

Cégvezetésről, vezetési módszerekről százával jelennek meg a könyvek, sajnos azonban éppen a cégvezetőknek nincs idejük elolvasni és a gyakorlatba ültetni őket. Nemzetközi vezetési tanácsadóként az a dolgom, hogy ezt megtegyem. Röviden és célratörően, mert a gyakorló üzletembernek erre van ideje és szüksége. A Cégvezető Blog tíz év, két kontinens és vagy száz nemzetközi cég személyes tapasztalatát sűríti gyakorlati tanácsokká.

Friss topikok

Linkblog

A késés dominó-elve

2011.02.01. 08:40 Holch Gábor

Sokaknak ismerős az az érzés, amikor egy reggeli megbeszélésről elkésve már tudjuk, ezzel egész napunk időbeosztása felborult. A későn kezdett megbeszélés késve ér majd véget, ezzel csúszik következő meetingünk, az ebéd, a délutáni papírmunka és így tovább.

A jelenség megelőzhető azzal, ha feladataink közé tíz-húsz perces időközöket iktatunk be, ezzel elkerüljük, hogy egy meeting vagy munka elhalasztásakor feladataink összetorlódjanak.

Sokan szoros időrendjükre hivatkozva lehetetlennek tartják az ilyen üresjáratok beiktatását, ezzel azonban olyan napirendet tűznek maguk elé, melyet megint csak nem tudnak követni.

Az ilyen dominó-elv a munkahelyi stressz egyik leggyakoribb forrása, és már rövid távon kedvezőtlenül befolyásolja a hatékony munkát.

 

A Cégvezető Blog rövid és célratörő. Ha viszont érdekelne az adott téma bővebb kifejtése, ezt kérlek jelezd a hozzászólás ablakban!

A kért témákat részletesen is bemutatom tanácsadói projektjeimből vett példákkal és részletes gyakorlati útmutatásokkal.

Tapasztalataim többségét a Campanile Business Consulting tanácsadó cég vezetőjeként szereztem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr922617157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása