Cégvezető

Cégvezetésről, vezetési módszerekről százával jelennek meg a könyvek, sajnos azonban éppen a cégvezetőknek nincs idejük elolvasni és a gyakorlatba ültetni őket. Nemzetközi vezetési tanácsadóként az a dolgom, hogy ezt megtegyem. Röviden és célratörően, mert a gyakorló üzletembernek erre van ideje és szüksége. A Cégvezető Blog tíz év, két kontinens és vagy száz nemzetközi cég személyes tapasztalatát sűríti gyakorlati tanácsokká.

Friss topikok

Linkblog

Visszadelegálás: Kiosztott majd visszavett feladatok

2011.02.15. 08:35 Holch Gábor

Miért van az, hogy a vezetők gyakran kiosztanak, majd visszavesznek feladatokat, hogy megint csak maguk végezzék el őket?

Vezető beosztásban általában erős egyéniségeket találunk, akik büszkék eddig elért eredményeikre. Ennek azonban egyik káros mellékhatása lehet, hogy beosztottaiknak nem szavazzák meg a feladatok elvégzéséhez szükséges bizalmat, vagy nincs türelmük kivárni az eredményt.

Ilyenkor fordul elő, hogy a vezető kioszt egy feladatot, majd az első nehézségek láttán visszaveszi és maga végzi el azt.

Bár a vezető így látszólag gyorsabb eredményt produkál és gyors beavatkozásával csapata bámulatát is kivívhatja, a csapatmunka hatékonysága jelentős kárt szenvedhet. A beosztottak megszokják, hogyha a feladatot nem megfelelően végzik el, mentesülnek a felelősség alól, hiszen a bámulatos főnök kiveszi a munkát a kezükből.

Vezetőként ügyeljünk arra, hogy a feladatokat elvégezhető adagokban osszuk ki. Gyakran önuralmat igényel, hogy ne avatkozzunk be, de csak így építhetünk felelős és hatékony csapatot!

A Cégvezető Blog rövid és célratörő. Ha viszont érdekelne az adott téma bővebb kifejtése, ezt kérlek jelezd a hozzászólás ablakban!

A kért témákat részletesen is bemutatom tanácsadói projektjeimből vett példákkal és részletes gyakorlati útmutatásokkal.

Tapasztalataim többségét a Campanile Business Consulting tanácsadó cég vezetőjeként szereztem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr792636092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása